گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.
گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.

مسکو: احتمال وقوع جنگ تمام عیار اتمی وجود دارد!


پنجشنبه‏، 12‏ مه‏ 2022


مقدمه: روسیه برخلاف آمریکا که یک سیاست تهاجمی بر علیه روسیه دارد و روسیه را کاملأ محاصره کرده است و از آنطرف کره زمین به مرزهای روسیه آمده است اما روسیه جرأت آنرا ندارد تا در یک اقدام متقابل به مثل در کشورهایی مثل کوبا و ونزوئلا پایگاه نظامی بزند و موشک هسته ای مستقر کند و در صورت لزوم تمام پایگاههای نظامی آمریکا را منهدم کند. آمریکا برای تجزیه و نابودی روسیه و چین و تسلط مطلق بر جهان برنامه ریزی کرده است اما روسیه سر خود را زیر برف کرده است و فکر می کند که می تواند با چاپلوسی و لاس زدن خظر را از خود دور کند!

معاون رئیس شورای امنیت روسیه هشدار داد که تسلیح و آموزش نیروهای اوکراینی از سوی غرب می‌تواند خطر تبدیل شدن جنگ در اوکراین به یک جنگ اتمی تمام عیار را داشته باشد.

به گزارش سرویس بین‌الملل بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه امروز (پنجشنبه) با هشدار درباره عرضه تسلیحات غرب به اوکراین و آموزش نظامیان این کشور برای نبرد با روسیه گفت که این‌گونه اقدامات خطر تبدیل شدن به یک جنگ اتمی تمام عیار را دارد.

وی سپس با اشاره به تلاش‌های غرب و رسانه‌های آن‌ها برای دامن زدن به تنش‌ها گفت که غرب با تمام قدرت تلاش دارند تا این فرضیه را ترویج دهد که روسیه در حال ارعاب جهان با قراردادن یک درگیری اتمی در دستورکار خود است.

مدودف تصریح کرد که غرب از طریق اوکراین یک جنگ نیابتی علیه روسیه به راه انداخته است و سپس درباره عواقب آن هشدار داد و گفت: «پمپاژ اوکراین از طریق کشورهای ناتو با تسلیحات، آموزش نظامیان این کشور در زمینه استفاده از تجهیزات غرب، اعزام مزدور و برگزاری رزمایش کشورهای عضو ناتو در نزدیکی مرز ما همگی احتمال تقابل آشکار و مستقیم ناتو و روسیه را به جای «جنگ نیابتی» افزایش می‌دهد».

معاون رئیس شورای امنیت روسیه سپس تصریح کرد: «چنین تقابلی (بین روسیه و ناتو) همیشه خطرات تبدیل شدن به یک جنگ اتمی تمام عیار را دارد و این یک سناریوی فاجعه بار برای همه است. همین. بنابراین به خود و دیگران دروغ نگویید. فقط باید به عواقب احتمالی اعمال خود فکر کنید».

روسیه در تاریخ 24 فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس لوهانسک و دونتسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی خود را در اوکراین آغاز کرد و هدف آن‌ را محافظت از افرادی عنوان کرد که برای مدت هشت سال در معرض قلدری و نسل‌کشی رژیم کی‌یف بوده‌اند و آنطور که پوتین گفته است در راستای تحقق این هدف قصد خلع سلاح و نازی زدایی اوکراین را دارد و می‌خواهد تمامی مجرمان جنگی مسئول ارتکاب جرایم خونین علیه غیرنظامیان دونباس را محاکمه کند.

در حالی آتش درگیری‌ها در اوکراین ادامه دارد که کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده و آمریکا با عرضه تسلیحات سنگین و تشدید تحریم‌ها علیه روسیه بیشتر به این تحریم‌ها دامن می‌زنند. آمریکا و انگلیس پیشتاز کشورهای تحریک‌کننده اوکراین برای ادامه جنگ با روسیه هستند.

انتهای پیام/

 

بایدن تضمینی برای اجرای برجام در دولت خودش هم نداده است

پنجشنبه‏، 12‏ مه‏ 2022

«انریکه مورا»، مسئول اروپایی هماهنگ کننده برجام در حالی روز گذشته به تهران سفر کرد که به اعتقاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا سفر او به مثابه آخرین تلاش اروپا برای تعیین تکلیف مذاکرات احیای برجام در وین و گره گشایی از وقفه رخ داده به شمار می‌رود.

روزنام ایران: مشاور هیأت مذاکره‌کننده ایرانی دلیل اصلی متوقف شدن مذاکرات را تعلل دولت امریکا در ارائه تضمین کافی برای اجرای تعهدات احتمالی‌اش به برجام می‌داند. محمد مرندی در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران به مناسبت سفر فرستاده اروپا به تهران تحولات مرتبط با مذاکرات را تحلیل و ارزیابی کرده است.
آقای «انریکه مورا» در حالی به تهران سفر کرده است که هفته‌ها از توقف مذاکرات احیای برجام در وین می‌گذرد. به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «مورا» با هدف گره‌گشایی از وضعیت موجود راهی دیدار مقام‌های کشورمان شده است. دلیل بروز این وقفه طولانی مدت چیست؟
مشکل اصلی مذاکرات الان در پایتخت امریکا است. طبیعی است که اروپایی‌ها به دلیل شرایط موجود و فشارهای شدیدی که در نتیجه جنگ اوکراین و افزایش قیمت نفت از سر می‌گذرانند، بیش از گذشته به دنبال حل موضوع برجام هستند. اما مشکل امریکا درباره این مسأله به صحنه سیاست داخلی این کشور برمی‌گردد. تا اینجای کار هیأت مذاکره‌کننده ایرانی موفق شده است بسیاری از خواسته‌های خود را به‌درستی پیگیری و انجام آن را محقق کند. همین مسأله نیز سبب بروز اختلاف و دودستگی در هیأت مذاکره‌کننده امریکایی شد تا جایی که به خروج برخی از اعضای هیأت امریکایی از جمله «ریچارد نفیو»، نویسنده کتاب «هنر تحریم‌ها» انجامید. به این ترتیب در داخل امریکا اختلافات قابل ملاحظه‌ای بر سر شیوه مذاکره تیم امریکایی به وجود آمد که در ادامه کار را برای دولت امریکا سخت کرد. این مسأله در نهایت باعث شد دولت بایدن اراده لازم را برای بازگشت به توافق از خود نشان ندهد اما چنان که اشاره کردم جنگ اوکراین و مشکلات روزافزون امریکایی‌ها و اروپایی‌ها سبب شده هزینه این کشورها بابت وقفه مذاکرات بیش از پیش شود. از طرف دیگر، واکنش کنگره به گزارش آقای رابرت مالی از مذاکرات نیز بسیار منفی بود و اعضای کنگره معترض دولت امریکا شدند که عقب‌نشینی زیادی در برابر ایران داشته است ادامه مطلب ...

سرگئی ناریشکین: روسیه در حال حاضر در حال ایجاد جهانی چند قطبی است.

پنجشنبه‏، 07‏ آوریل‏ 2022

سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه معتقد است که روسیه در حال حاضر در حال ایجاد جهانی چند قطبی است که تاکنون وجود نداشته و همه حتی مخالفان فعلی مسکو نیز از آن سود خواهند برد.

ناریشکین نوشت: «در حال حاضر، درست در مقابل چشمان ما، مرحله اساساً جدیدی در تاریخ اروپا و جهان در حال شکل گرفتن است که ماهیت آن فروپاشی جهان تک قطبی و نظام روابط بین‌الملل مبتنی بر حق قوی‌ترین، یعنی ایالات متحده است که با نابودی کشورها از کوچک ترین امکان تبدیل آنها به مراکز قدرت جایگزین جلوگیری می‌کرد.

به گفته وی، واشنگتن در تلاش بود تا برتری خود را در یوگسلاوی، افغانستان، عراق، لیبی، سوریه نشان دهد و تلاش غرب برای کشاندن اوکراین به مدار نفوذ خویش نیز به همین منظور بود. "ولی امروز روسیه آشکارا این سیستم را به چالش کشیده و در حال ایجاد یک جهان واقعا چندقطبی است که قبلا وجود نداشته و همه، حتی دشمنان فعلی ما، در آینده از آن سود خواهند برد."

ترامپ اعلام کرد که تصمیم «ولادیمیر پوتین»، اقدامی «هوشمندانه» و «بسیار زیرکانه» بود.

 

ترامپ به تصمیم پوتین برای به رسمیت شناختن مناطق جدا شده از اوکراین واکنش نشان داد و شخصیت پوتین را ستود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هیل، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا روز سه شنبه در واکنش به تصمیم «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه درباره به رسمیت شناختن دو منطقه جدا شده از شرق اوکراین، این تصمیم پوتین را ستود و آن را اقدامی «از سر نبوغ» توصیف کرد.

ترامپ در گفتگویی اعلام کرد که تصمیم «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه برای به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین، اقدامی «هوشمندانه» و «بسیار زیرکانه» بود.

او گفت: «این اقدام از سر نبوغ است، پوتین بخش بزرگی از اوکراین را مستقل اعلام می‌کند، و این فوق العاده است.»

لوموند دیپلماتیک فارسی

به خلاف اکثر کشورهای غربی، در رأس آنها ایالات متحده، کشورهای «جنوب» نسبت به درگیری مسلحانه مسکو با کی یف موضعی محتاط درپیش گرفته اند. رفتار کشورهای سلطنتی و امیرنشین خلیج [فارس]، که متحد واشنگتن نیز هستند، نمونه این خودداری از پیروی از غرب است. آنها درعین حال هم از اشغال اوکراین و هم از تحریم ها علیه روسیه انتقاد می کنند. به این ترتیب دنیایی چند قطبی سربرمی آورد که به رغم اختلاف های ایدیولوژیک، در آن منافع حکومت ها است که حرف اول را می زند.

 

بحران اوکراین، مصداق ماهیت مافیایی آمریکاست

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بحران اوکراین، مصداق ماهیت مافیایی آمریکاست، آمریکا برای دغدغه‌های اقتصادی و سیاسی و همچنین برای ایجاد هویتی برای ناتو به ایجاد بحران احتیاج دارد.

گروه سیاسی خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث (۱۴۰۰/۱۲/۱۰) در رابطه با بحران اوکراین فرمودند: «اساساً آمریکا یک رژیم مافیایی است؛ یک رژیم مافیایی است: مافیای سیاسی، مافیای اقتصادی، مافیای اسلحه‌سازی؛ انواع و اقسام مافیا‌هایی که سیاستهای این کشور را در دست دارند و هدایت میکنند و کنترل کشور در واقع دست آنها است؛ پشت سر دولتها کسانی را روی کار می‌آورند، کسانی را از کار بر کنار می کنند؛ این مافیاها رؤسای جمهور را سر کار می‌آورند. آن وقت این مجموعه‌ی مافیایی، این رژیم مافیایی احتیاج دارد که در اطراف دنیا یک جاهایی بحران وجود داشته باشد، لذا کانونهای بحران را خلق می کند... اینها بحران‌ساز هستند. اگر نتوانند بحران ایجاد کنند کارخانه‌های اسلحه‌سازی نمی توانند حدّاکثر استفاده‌ خودشان را بکنند؛ ناچار باید در دنیا بحران‌سازی کنند تا منافع این مافیاها حدّاکثری بشود. امروز به نظر من، اوکراین هم قربانی همین سیاست است.»