گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.
گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.

سرگئی ناریشکین: روسیه در حال حاضر در حال ایجاد جهانی چند قطبی است.

پنجشنبه‏، 07‏ آوریل‏ 2022

سرگئی ناریشکین، مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه معتقد است که روسیه در حال حاضر در حال ایجاد جهانی چند قطبی است که تاکنون وجود نداشته و همه حتی مخالفان فعلی مسکو نیز از آن سود خواهند برد.

ناریشکین نوشت: «در حال حاضر، درست در مقابل چشمان ما، مرحله اساساً جدیدی در تاریخ اروپا و جهان در حال شکل گرفتن است که ماهیت آن فروپاشی جهان تک قطبی و نظام روابط بین‌الملل مبتنی بر حق قوی‌ترین، یعنی ایالات متحده است که با نابودی کشورها از کوچک ترین امکان تبدیل آنها به مراکز قدرت جایگزین جلوگیری می‌کرد.

به گفته وی، واشنگتن در تلاش بود تا برتری خود را در یوگسلاوی، افغانستان، عراق، لیبی، سوریه نشان دهد و تلاش غرب برای کشاندن اوکراین به مدار نفوذ خویش نیز به همین منظور بود. "ولی امروز روسیه آشکارا این سیستم را به چالش کشیده و در حال ایجاد یک جهان واقعا چندقطبی است که قبلا وجود نداشته و همه، حتی دشمنان فعلی ما، در آینده از آن سود خواهند برد."

ترامپ اعلام کرد که تصمیم «ولادیمیر پوتین»، اقدامی «هوشمندانه» و «بسیار زیرکانه» بود.

 

ترامپ به تصمیم پوتین برای به رسمیت شناختن مناطق جدا شده از اوکراین واکنش نشان داد و شخصیت پوتین را ستود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هیل، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا روز سه شنبه در واکنش به تصمیم «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه درباره به رسمیت شناختن دو منطقه جدا شده از شرق اوکراین، این تصمیم پوتین را ستود و آن را اقدامی «از سر نبوغ» توصیف کرد.

ترامپ در گفتگویی اعلام کرد که تصمیم «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه برای به رسمیت شناختن جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین، اقدامی «هوشمندانه» و «بسیار زیرکانه» بود.

او گفت: «این اقدام از سر نبوغ است، پوتین بخش بزرگی از اوکراین را مستقل اعلام می‌کند، و این فوق العاده است.»

لوموند دیپلماتیک فارسی

به خلاف اکثر کشورهای غربی، در رأس آنها ایالات متحده، کشورهای «جنوب» نسبت به درگیری مسلحانه مسکو با کی یف موضعی محتاط درپیش گرفته اند. رفتار کشورهای سلطنتی و امیرنشین خلیج [فارس]، که متحد واشنگتن نیز هستند، نمونه این خودداری از پیروی از غرب است. آنها درعین حال هم از اشغال اوکراین و هم از تحریم ها علیه روسیه انتقاد می کنند. به این ترتیب دنیایی چند قطبی سربرمی آورد که به رغم اختلاف های ایدیولوژیک، در آن منافع حکومت ها است که حرف اول را می زند.

 

بحران اوکراین، مصداق ماهیت مافیایی آمریکاست

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه بحران اوکراین، مصداق ماهیت مافیایی آمریکاست، آمریکا برای دغدغه‌های اقتصادی و سیاسی و همچنین برای ایجاد هویتی برای ناتو به ایجاد بحران احتیاج دارد.

گروه سیاسی خبرگزاری فارس، رهبر انقلاب اسلامی در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث (۱۴۰۰/۱۲/۱۰) در رابطه با بحران اوکراین فرمودند: «اساساً آمریکا یک رژیم مافیایی است؛ یک رژیم مافیایی است: مافیای سیاسی، مافیای اقتصادی، مافیای اسلحه‌سازی؛ انواع و اقسام مافیا‌هایی که سیاستهای این کشور را در دست دارند و هدایت میکنند و کنترل کشور در واقع دست آنها است؛ پشت سر دولتها کسانی را روی کار می‌آورند، کسانی را از کار بر کنار می کنند؛ این مافیاها رؤسای جمهور را سر کار می‌آورند. آن وقت این مجموعه‌ی مافیایی، این رژیم مافیایی احتیاج دارد که در اطراف دنیا یک جاهایی بحران وجود داشته باشد، لذا کانونهای بحران را خلق می کند... اینها بحران‌ساز هستند. اگر نتوانند بحران ایجاد کنند کارخانه‌های اسلحه‌سازی نمی توانند حدّاکثر استفاده‌ خودشان را بکنند؛ ناچار باید در دنیا بحران‌سازی کنند تا منافع این مافیاها حدّاکثری بشود. امروز به نظر من، اوکراین هم قربانی همین سیاست است.»

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد