گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.
گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

گزیدۀ اخبار و تحلیل های روز

توماس جفرسن: اگر دولتها از مردم بترسند دمکراسی است و اگر مردم از دولتها بترسند دیکتاتوری است.

عضویت پدربزرگ پادشاه هلند در حزب نازی آلمان و جاسوسی سازمان اطلاعات هلند بعد از جنگ جهانی دوم از یهودیان

مقدمه: در دو مطلب زیر به نقل از یورونیوز فارسی شما با ماهیت فاشیستی دولت و ملت هلند آشنا می شوید. دولت و ملت هلند سابقه کثیفی در کشتار مسلمانان بوسنی توسط صربها در سبرنیتسا دارند. هلندیها مؤسس حکومت آپارتهاید در آفریقای جنوبی هستند و در جریان مبارزات مردم اندونزی و سورینام مرتکب جنایات گسترده ای شده اند. در انتخابات پارلمانی اخیر در هلند مردم هلند بیشترین رأی را به حزب به اصطلاح آزادی به رهبری ویلدرز(عکس) دادند اما هیچ حزبی حاضر نیست تا با او دولت تشکیل بدهد.

https://www.facebook.com/wahik.petrosian.3

 

سقوط محبوبیت خاندان سلطنتی هلند در پی افشای عضویت پدربزرگ پادشاه در حزب نازی

 

نگارش از یورونیوز فارسی

تاریخ انتشار ۰۷/۱۰/۲۰۲۳ - ۰۶:۰۷

هم‌رسانی این مطلبنظرها

پرنس برنهارد، پدربزرگ پادشاه فعلی هلند در زمان حیاتش بارها افشاگری‌های مربوط به عضویت در حزب تحت ریاست آدولف هیتلر را انکار کرده و در این خصوص به مردم کشورش دروغ گفته بود.

افشاگری‌ تازه درباره گذشته نازی پدربزرگ ویلم-آلکساندر، پادشاه فعلی هلند، واکنش‌های منفی و توام با خشم را در هلند برانگیخته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این افشاگری که با انتشار تصویر نسخه اصلی کارت عضویت پرنس برنهارد در حزب ناسیونال سوسیالیست کارگران آلمان موسوم به «حزب نازی» همراه شده، محبوبیت خانواده سلطنتی هلند را به نصف کاهش داده است.

مسئولان آرشیو کاخ سلطنتی هلند روز پنجشنبه صحت این سند را که تاریخ آن به سال ۱۹۳۳ باز می‌گردد مورد تایید قرار دادند.

یک روز قبل از آن نیز فلیپ مارشالکرویر، مورخ و مدیر سابق آرشیو کاخ سلطنتی کتابی را منتشر کرد که در آن چگونگی کشف کارت عضویت پدر بزرگ پادشاه فعلی هلند در حزب نازی، حین کار روی بایگانی‌های خصوصی پرنس برنهارد به تفصیل شرح داده شده است.

بر اساس آنچه در این کتاب آمده، پرنس برنهارد پیش‌تر در زمان حیاتش بارها افشاگری‌های مربوط به عضویت در حزب تحت ریاست آدولف هیتلر را که برای نخستین بار سال ۱۹۹۶ رسانه‌ای شد، انکار کرده و تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۴ در سن ۹۳ سالگی، در این خصوص به مردم کشورش دروغ گفته بود.

او حتی در مصاحبه ای که چند روز پس از مرگش در نشریات هلندی منتشر شد، به صراحت گفته بود: «می توانم با دست گذاشتن روی کتاب مقدس اعلام کنم هرگز نازی نبوده و کارت عضویت این حزب را نداشته‌ام

برنهارد فن بیسترفلد سال ۱۹۱۱ در «ینا» واقع در بخشی از امپراتوری آلمان متولد شد و هنگام پیوستن به حزب نازی، در برلین زندگی می‌کرد.

ریک اِوِرز، روزنامه‌نگار هلندی که اخبار خانواده سلطنتی را دنبال می‌کند از این واقعیت که شاهزاده برنهارد سند یاد شده را نگه داشته و این سند هنوز در آرشیو خانواده سلطنتی موجود است، ابراز شگفتی می‌کند.

به گفته وی، اگر این افشاگری‌ها امکان وقوع یافت، به این دلیل است که خود پادشاه ویلم الکساندر اجازه آن را داده است.

·         دولت هلند رسما از قربانیان هولوکاست عذرخواهی کرد

این روزنامه‌نگار هلندی سپس تصریح می‌کند: «این یک آرشیو خصوصی است، نه یک آرشیو ملی. بنابر این او در خصوص مدیریت و نحوه استفاده از آن تصمیم می‌گیرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، با توجه به آنچه روی داده محبوبیت خانواده سلطنتی در هلند به شدت کاهش یافته و صداهای بلندتری برای افشای جزئیات بیشتر این ماجرا به گوش می‌رسد.

بخشی از مجلس سفلی پارلمان هلند خواستار آن است که دولت تحقیقاتی را درباره گذشته نازی شاهزاده برنهارد آغاز کند، درخواستی که تاکنون توسط مارک روته، نخست وزیر مستعفی هلند رد شده است.

یک سازمان یهودی هلندی نیز با استناد به این افشاگری که آنرا «صفحه سیاه جدیدی از تاریخ اخیر هلند» هلند خوانده، خواستار تحقیقات بیشتر در این خصوص شده است.

 

 

چرا سازمان اطلاعات هلند بعد از جنگ جهانی دوم از یهودیان جاسوسی می‌کرد؟

 

نگارش از یورونیوز فارسی

تاریخ انتشار ۲۸/۱۲/۲۰۲۳ - ۰۶:۰۰به روز شده در ۰۷:۵۵

 

بر اساس اسناد از طبقه بندی خارج شده، یهودیان بازمانده از هولوکاست در آمستردام به عنوان «تهدیدی برای دموکراسی» تا دهه ۱۹۸۰ تحت نظارت و جاسوسی سرویس امنیت داخلی هلند قرار داشتند.

بنا به این گزارش، سرویس‌های مخفی هلند در همین راستا سال‌ها اعضای کمیته آشویتس این کشور را زیر نظر داشته و در جلسات آنها نفوذ کرده‌اند.

تجزیه و تحلیل ۷۱ هزار پرونده از طبقه بندی خارج شده توسط سرویس امنیت داخلی هلند نشان می‌دهد که بسیاری از یهودیان بازمانده از هولوکاست که پس از جنگ دوم جهانی به این کشور بازگشته‌اند تحت جاسوسی قرار گرفته‌اند.

این پرونده‌های عمدتا ویرایش نشده که توسط اداره آرشیو ملی هلندد نگهداری می شود از سال ۲۰۲۲ در معرض دید عموم قرار گرفته است.

اسناد گنجانده شده در این پرونده‌ها به طور آشکار نظارت گسترده سرویس‌های مخفی هلند را بر فعالیت بهودیان بازمانده از هلوکاست در این کشور به اثبات می‌رساند.

این سرویس‌ها همچنین اعضای کمیته آشویتس هلند را که توسط بازماندگان یهودی هلوکاست در سال ۱۹۵۶ تأسیس شده بود، زیر نظر داشته و به عنوان گروهی افراطی در جلسات آنها نفوذ کرده است.

اعضای این کمیته معمولا گزارش‌هایی در مورد مراسم آتی بزرگداشت هولوکاست در هلند و سفرهای سازماندهی شده برای بازدید از اردوگاه‌های کار اجباری در دیگر کشورها دیگر تهیه و تنظیم می‌کردند.

در جلسات این کمیته همچنین یهودیان هلندی به آسیب‌های اقتصادی و مشکلات پزشکی که در نتیجه تبعید از هلند به اردوگاه‌های کار اجباری متحمل شده بودند، پرداخته و آنها را با دیگر اعضا به اشتراک می‌گذاشتند.

یک شهروند یهودی در خصوص این افشاگری به روزنامه هلندی «هت پارول» چاپ آمستردام گفت: «چه افراط‌‌گرایی در میان گروهی از یهودیان قدیمی که از اردوگاه‌های نازی زنده بیرون آمدند، وجود دارد؟ این افراد کارهای خوبی برای جلب توجهات به سوی قربانیان انجام می‌دهند

وی افزود: «هیچ کس از این ماجرا خبر نداشت؛ وقتی این اسناد را می‌خوانید واقعا اشک در چشمان شما جاری می شود. همه نام هایی که می‌بینید افرادی هستند که سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشته‌اند. تقریباً همه آنها خانواده های خود را از دست داده‌اند. با این حال آنها به عنوان دشمنان کشور تلقی شده و هدف قرار گرفته‌اند

بر اساس این گزارش، پلیس گمرک هلند نیز در جاسوسی از بازماندگان یهودی به نفع سرویس‌های مخفی این کشور مشارکت داشته است.

ماموران پلیس گمرگ در این زمینه گزارش‌هایی را از رفت و آمد افراد به لهستان، کشوری که بزرگترین اردوگاه‌های کار اجباری در آن قرار داشت، تهیه و در اختیار سرویس‌های مخفی قرار می‌دادند.

در گزارش رسانه‌های هلندی آمده است که سرویس سابق امنیت داخلی هلند که اکنون «سرویس اطلاعات و امنیت عمومی» نان گرفته، با صدور بیانیه‌ای تاکید کرده است که «تحقیقات در این خصوص باید در چارچوب جنگ سرد و تهدید کمونیسم بررسی شود

در این بیانیه آمده است: «بازماندگان هولوکاست به عنوان افرادی افراط‌گرا یا تهدیدی برای دموکراسی تلقی نشده‌اند؛ سرویس امنیت داخلی تنها برای افراد مرتبط با کمیته ملی آشویتس که آن را یک سازمان و جبهه کمونیستی می‌دانست، استثنا قائل شد

·         دولت هلند رسما از قربانیان هولوکاست عذرخواهی کرد

در یکی از جلسات گزارش شده توسط سرویس سابق امنیت داخلی هلند، اعضای کمیته آشویتس به اعتراض علیه سهل انگاری در مجازات ویلی لاگز، جنایتکار جنگی آلمانی که ریاست سرویس مخفی نازی را بر عهده داشت، پرداخته بودند.

لاگز که مسئولیت هماهنگی برای تبعید حدود ۷۰ هزار یهودی به اردوگاه‌های کار اجباری متوجه او بود در هلند محاکمه و به اعدام محکوم شد.

با این حال حکم اعدام علیه این جنایتکار جنگی آلمانی هرگز در هلند اجرا نشد و پس از مدتی به مجازات حبس ابد تغییر کرد.

لاگز با ادعای بیماری لاعلاج سرانجام از زندان آزاد شد و به آلمان سفر کرد؛ او پنج سال آخر عمر خود را در آزادی و به دور از حبس گذراند.

پرونده‌های آرشیوی از طبقه بندی خارج شده همچنین حاوی جزئیات جلساتی است که در آن اعضای کمیته آشویتس در خصوص پیگیری غرامت برای یهودیانی بازمانده از جنگ بحث و گفتگو می‌کردند.

روزنامه «هت پارول» دوازده سال پیش در گزارشی اعلام کرده بود که بیش از ۳۰۰ یهودی ساکن آمستردام باید مالیات آپارتمان‌ها یا املاکی را که در اختیار آنها بود ولی کسی در آن زندگی نمی‌کرد زیرا به اردوگاه کار اجباری فرستاده شده بودند، می‌پرداختند.

این رسوایی برای نخستین بار توسط یک زن هلندی که به عنوان کارآموز در دیجیتالی کردن آرشیو شهر کار می کرد، فاش شد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد