نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار ۲۱/۰۸/۲۰۲۴
مقدمه: براستی در کشورهای غربی که از کاهش شدید نرخ ازدواج و کاهش شدید جمعیت رنج می برند چرا دولت های فاسد غربی تشویق و ترویج همجنس بازی را مصادف با وجود دمکراسی تعریف می کنند؟! و بخصوص در کشورهایی که خود را مسیحی می دانند همجنس بازی در دین مسیحیت ممنوع است و این کشورها تلاش می کنند تا کشورهایی مانند روسیه، مجارستان، ایران، موریتانی، عربستان سعودی، سودان، امارات متحده عربی و یمن را تنبیه کنند ولی هلند (همولند) به عنوان اولین کشور جهان ازدواج همجنسگرایان را قانونی کرد، از طرف دیگر به گزارش سرویس بین الملل برنا به نقل از تلگراف، "دیوید کامرون" نخست وزیر دولت "کونی دوست" انگلیس طی یک نشست خبری اعلام کرد: انگلیس یکی از مهمترین حامیان مالی کشورهای فقیر(!) بخصوص کشورهای آفریقایی است و لندن انتظار دارد حقوق بشر و آزادی قانون همجنس گرایی در این کشورها رعایت شود. (به عبارت بهتر دولت "کونی دوست" انگلیس به کشورهایی که آنها را غارت می کند، می گوید درصورتی بخش ناچیزی از پول های غارت شده از شما را به شما باز می گردانیم که شما هم مثل ما کونی پرست بشوید!)
وی که به تازگی از نشست کشورهای مشترک المنافع در استرالیا بازگشته است، در مورد محورهای اصلی این نشست گفت: یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست، موضوع آزادی همجنس گرایی به عنوان یکی از اصول حقوق بشر بود که بدلیل مخالفت رهبران 41 کشور (از مجموع 54 کشور شرکت کننده) این قانون تصویب نشد.
"کامرون" افزود: با این حال کمک مالی انگلیس به کشورهایی که در قوانین آنها همجنس گرایی مطرود و عملی خلاف محسوب می شود، تعلق نخواهد گرفت، مگر آنکه این قانون اصلاح شود.
چرا همجنسگرایی یک انحراف و یک مریضی جنسی است!
یک نظرسنجی جدید نشان میدهد، نیمی از
مسئولان کتابخانهها در مدارس بریتانیا درخواستهایی مبنی بر جمع آوری و حذف کتابهای
حاوی مطالبی درباره ترویج همجنس بازی در مدارس انگلیس دریافت کردهاند. بیشتر این
درخواستها از سوی والدین مطرح شده است.
همجنس گرایی بر خلاف طبیعت انسانها و حتی حیوانات
تحقیق سازمان «شاخص سانسور» بریتانیا از ۵۳ کتابدار در مدارس این کشور نشان داد که ۲۸ نفر (۵۳٪ ) درخواستهایی مبنی بر جمع آوری و حذف کتابهای حاوی مطالبی درباره دگرباشان جنسی دریافت کردهاند. براساس این تحقیق که ۶ ماه به طول انجامید بیش از نیمی از این موارد از قفسههای کتاب خارج شدند.
یکی از کتابداران مدرسه که در این مطالعه شرکت کرده بود، میگوید به دنبال شکایت یکی از والدین در مورد یک کتاب خاص، به او دستور داده شد که همه کتابها با مضامین «الجیبیتی» را از قفسهها حذف کند.
«این کتاب همجنس گرا است» نوشته جونو داوسون، «جولیان یک پری دریایی است» نوشته جسیکا لاو، و «آیبیسی پراید» اثر لویی استوول، الی بارنز و امی فلپس از جمله کتابهایی بودند که از وجود آنها در مدارس شکایت شده است.
براساس این گزارش نیمی از این درخواستها از سوی والدین مطرح شده است.
برخی از آنها نیز گزارش دادند زمانی که از دستورات سرپیچی کردند و این کتابها را محتاطانه به دانشآموزان ارائه دادند، تعدادی از والدین به دلیل اینکه فرزندانشان کتابهای حاوی مطالبی درباره دگرباشان جنسی را خوانده بودند تلاش کردند آنها را از مدرسه اخراج کنند. به گفته این کتابداران برخی از کارمندان ارشد مدارس به آنها دستور دادهاند که کتابها درباره «الجیبیتی»ها است را نگه دارند اما آنها را در معرض دید قرار ندهند.
این مطلب بخشی از یک مطلب کلی تر است که در خبرگزاری تسنیم منتشر شده است و من در اینجا بخشی از آنرا منتشر می کنم. در این مصاحبه فرد سخنگو بین دو صندلی موافقین و مخالفین حضور افغان ها در ایران نشسته است. این یک واقعیت است که حضور افغان ها در ایران یک تهدید جدی جمعیتی، امنیتی، سیاسی و مذهبی است. با توجه به اینکه ایرانی نظر و رفتا خوبی با افغان ها ندارند این موضوع باعث ایجاد عقده و روحیه انتقام جویی در بین افغان ها بر علیه ایرانی ها شده است و آنها از ایرانی ها متنفر هستند. دولت و مردم ایران در آستین خود ماری را پرورش می دهند که بطور پیوسته در حال بزرگتر شدن است و دیری نخواهد پائید که میزبان خود را خواهد بلعید. در ادامه بخشی از این مصاحبه نه چندان واقع بینانه را می خوانید:
شما میزبانی از جمعیت افغانها در کشور را تهدید میدانید یا فرصت؟
نه تهدید هست و نه فرصت؛ این بستگی به توانایی مدیریت ما بر مبنای یک طرح کلان دارد. حضور افغانها در ایران میتواند تهدید باشد یا میتواند فرصت باشد. امروز که داریم با هم صحبت میکنیم بهدلیل اینکه این هوشمندی از سوی مقامات ایران وجود نداشته است، وجهه تهدید بودنش سنگینتر از وجهه فرصتبودن آن است، هرچند که باز تأکید میکنم میزان انتفاع دلاری و ارزی را که وارد ایران شده است، نباید از چشم بیندازیم که عدد قابلتوجهی است و چیزی نیست که بهراحتی از آن بگذریم.(کاسبکاری احمقانه، نویسنده دانشمند در حالی برای پول شندرغاز افغان ها از لب لوچه اش آب سرازیر شده است که ایرانی ها تنها سیصد میلیون دلار به دبی برده اند و مبالغ بسیار بیشتری را به ترکیه و کانادا هدیه داده اند تا با زندگی در این کشورها به کشور و وطن خود پشت بکنند!).
اما برای اینکه این حضور، تبدیل به فرصت شود، هنوز دیر نشده است؛ کمیسیونهای شورایعالی امنیت کشور باید آن را پیشنهاد دهند تا وزارت کشور، فراجا، وزارت آموزش و پرورش (به این دلیل که مشخص شود تا چهحد از مدارس ما میتوانند آنها را جذب کنند)، وزارت بهداشت و وزارت اقتصاد و حتی کارشناسان بحثهای فرهنگی و اجتماعی و جامعهشناسی همه ابعاد را در نظر بگیرند تا با دستیابی به یک ساختار منسجم و مدیریت هوشمند، بتوانیم حضور افغانها در ایران را به یک فرصت تبدیل کنیم.
تسنیم: موضوع دیگر، نگرانی بابت تغییر ترکیب جمعیتی کشورمان با حضور پرشمار افغانها در ایران است، آیا باید نسبت به موضوع واکنش نشان داد؟
یک ایدهای در کشور وجود دارد که میخواهند از بخشی از افغانها برای روند تغییر موازنه تسنن و تشیع استفاده کنند که بهنظرم میآید این ایده، ایده خوب و کارآمدی نیست و تالیفاسدهای بیشتری نسبت به منافع آن دارد، یکی از علتهایی که بهنظر میآید کشور دچار سردرگمی سیاستگذاری کلان در ارتباط با مسئله افغانها شده همین مسئلهای بود که بههرحال بیاییم از این افغانهای شیعه استفاده کنیم برای بهنوعی جلوگیری از تناسب جمعیت مذهبی؛ من مدافع این ایده نیستم و این ایده را مفید نمیدانم و معتقدم که عواقب منفی این ایده بیشتر از محسّنات آن هست.
تسنیم: آینده جامعه افغان در ایران را چگونه ارزیابی یا پیشبینی میکنید؟
سؤال بهنظرم کلی است و آیندهای که برای آن برنامهای وجود نداشته باشد، آیندهای پر از تهدیدات امنیتی و جامعهشناسی است و حتی میتوانم بگویم که اگر این روند به خوبی مدیریت نشود، خاطره خوب و افکت خوب از ایران در ذهن افغانها نخواهد بود و ما هم بهنوعی اینکه جمعیت افغانها را بهرهبردار و متنعم از سوبسیدهای کلان اقتصادی که در کشور هست میکنیم و امکانات در اختیار آنها قرار میدهیم و به ایشان خدمات میدهیم، نخواهیم توانست از مزایایی که میتوان از این قشر برای خودمان تعریف کنیم بهرهبرداری کنیم(به این می گویند کاسبکاری و ورحیه منفعت طلبی احمقانه) و نخواهیم توانست نام نیک یا اعتبار خوب یا افکار عمومی مثبتی از خودمان ایجاد کنیم، این یک خطر محسوس است مگر اینکه برگردیم به آن طراحی هوشمندانهای که در این گفتوگو بر آن تأکید دارم.
سه شنبه، 06 ابت 2024
یک روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات این کشور اعلام کرد که ایران طی روزهای آتی به اسرائیل حمله خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، والاستریتژورنال به نقل از منابع آمریکایی با اشاره به اینکه ایران به طور جدی در حال آمادهسازی برای حمله تلافیجویانه علیه تلآویو است، اعلام کرد که این حمله چند روز دیگر انجام خواهد شد.
این روزنامه نوشت: ایران از آخر هفته گذشته در حال انتقال و جابهجایی موشکاندازهای خود و همچنین انجام رزمایشهای نظامی است که میتواند نشاندهنده این باشد که تهران خود را برای حمله طی روزهای آتی مهیا میکند.!
ترور و شهادت مقام ارشد حماس در تهران و همچنین «فؤاد شکر» فرمانده حزبالله در ضاحیه جنوبی، هراس رژیم صهیونیستی از پاسخ تهران و مقاومت را افزایش داده است. ایران تاکید کرده است که ترور هنیه را بیپاسخ نخواهد گذاشت.
جان بولتون، مشاور اسبق امنیت ملی آمریکا بهتازگی در گفتوگو با «الشرق الاوسط» در پاسخ به واکنش احتمالی ایران به ترور اسماعیل هنیه گفت که واکنش تلافیجویانه تهران همانطور که رهبر ایران تاکید کرده است، بسیار سخت و تأثیرگذار خواهد بود.
پنتاگون روز جمعه مدعی شد که با هدف تقویت مواضع دفاعی در خاورمیانه در واکنش به تهدید ایران علیه رژیم صهیونیستی، جنگندهها و ناوهای بیشتری را به منطقه اعزام خواهد کرد.
بسیاری از کشورهای غربی با اشاره به احتمال تشدید تنش، از شهروندانشان خواستهاند تا در اسرع وقت لبنان را ترک کنند. دولت انگلیس نیز هشدار مسافرتی مشابهی را صادر کرده است. کانادا از شهروندان خود خواسته است تا از سفر به اراضی اشغالی خودداری کنند.
هشدارهای مسافرتی در حالی صادر شده است که در روزهای اخیر بسیاری از شرکتهای هوایی بینالمللی نیز از بیم پاسخ مقاومت به ترور شهید اسماعیل هنیه و همچنین فؤاد شکر، پروازهای خود به مقصد اراضی اشغالی را لغو کردهاند.
سیدحسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در واکنش به جنایات رژیم صهیونیستی، با تهدید تلآویو گفت که «کمی بخندید، زیاد گریه خواهید کرد.»
وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی با انتقاد از سیاستهای رژیم حاکم در فلسطین اشغالی تأکید کرد که انتظار صهیونیستها برای عملیات انتقامی ایران به نفع محور مقاومت است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «آویگدور لیبرمن» وزیر اسبق رژیم صهیونیستی با اشاره به انتظار صهیونیستها برای عملیات انتقامی ایران و حزبالله لبنان و هراس آنها از این عملیات اعلام کرد «اظهارات مکرر درباره اوج تنش و ضرورت هوشیاری، عملاً دستاوری برای ایرانیها، حزبالله و بقیه محور (مقاومت) است.
وی همچنین با انتقاد از رویکرد «بنیامین نتانیاهو» در جنگ غزه گفت: نتانیاهو نمیداند چگونه جنگ را پایان دهد، بنابراین تعلل میکند و زمان میگیرد. او نمیداند چگونه چارچوبهای شفاف را که صهیونیستها را به ساحل امن میرساند، ترسیم کند، مساله شگفتآور اینکه نتانیاهو راهبرد فراگیر دیگری ندارد.
رسانههای صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کردند که «مایکل کوریلا» فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی تروریستهای ارتش آمریکا (سنتکام) برای ایجاد ائتلاف بینالمللی برای مقابله با عملیات انتقامجویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی روز شنبه وارد منطقه شده است.
در تازهترین اخبار از فضای ترس و وحشت از عملیات انتقامجویانه ایران و گروههای مقاومت، رسانههای عبری زبان گزارش دادند که شرکت هواپیمایی یسرائیر پروازهای داخلی خود را میان ایلات اشغالی و فرودگاه بن گوریون لغو کرده است.
این اقدام شرکت هواپیمایی مذکور به دلیل شرایط وخیم امنیتی در اراضی اشغالی و گسترش ترس و وحشت در این منطقه صورت گرفته است.
روز گذشته نیز شرکت اسپانیایی «ایر اروپا» با توجه به تشدید تنشهای امنیتی در منطقه، تمامی پروازهای خود به سرزمینهای اشغالی را لغو کرد.
بر اساس گزارشهای منتشرشده، این شرکت اسپانیایی تاکید کرد که لغو تمامی پروازها تا روز چهارشنبه هفته جاری ادامه داشته و اکنون تعداد شرکتهایی که پروازهای خود به اراضی اشغالی فلسطین را لغو کردهاند، به ۱۵ شرکت هواپیمایی بینالمللی میرسد.
در روزهای اخیر بسیاری از شرکتهای هوایی بین المللی از بیم پاسخ مقاومت به ترور شهید اسماعیل هنیه پروازهای خود به مقصد اراضی اشغالی را لغو کردهاند.
در پی ترور شهید اسماعیل هنیه از سوی رژیم صهیونیستی در تهران، جمهوری اسلامی اعلام کرده بر اساس اصل «دفاع از خود» پاسخ این جنایت را حتماً خواهد داد.
یورونیوز
تاریخ انتشار ۰۳/۰۸/۲۰۲۴ - ۱۵:۳۴ +۲ گرینویچ
روزنامه بریتانیایی تلگراف بنابر اطلاعات به دست آمده از منابع آگاه در ایران گزارش داد که موساد برای بمبگذاری در سه اتاق مجزای سکونتگاه اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی حماس چند نیروی سپاه «انصارالمهدی» را استخدام کرده بود و رهبر حماس بر اثر انفجار این بمبها کشته شد.
بنابر گزارش این روزنامه، موساد در ابتدا قصد داشت اسماعیل هنیه را در مراسم تشییع ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری پیشین ایران ترور کند، با این حال به دلیل جمعیت زیاد و احتمال بالای شکست، عملیات لغو شد.
در عوض، دو نیروی سپاه «انصارالمهدی» در سه اتاق آپارتمانی مهمانخانه سپاه پاسداران که پیشبینی میشد محل اقامت اسماعیل هنیه باشد، بمبها را کار گذاشتند.
سپاه حفاظت «انصارالمهدی» از زیرمجموعههای سپاه پاسداران است که معمولا مسئولیت حفاظت از شخصیتها و مسئولان جمهوری اسلامی را بر عهده دارد.
بنابر اظهارات مقامات ایرانی، رفت و آمد این ماموران به اتاقهای ساختمان مزبور در ویدیوی دوربین مداربسته آن مشاهده میشود.
به نعمت فرهنگ خودستیزی و بیگانه پرستی ایرانیان، اسرائیل برای جذب مزدور در بین ایرانیان هیچ مشگلی ندارد و ایران شده شکارگاه خصوصی اسرائیل!
در یوتیوب ببینید: گزارشی از افشاگریهای احمدینژاد: مسوول ضدجاسوسی وزارت اطلاعات، جاسوس اسراییل بود!
حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در خصوص کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران گفت: «باید بپذیریم ضعفهایی در سیستم امنیتی و اطلاعاتی ما وجود دارد.»
او افزود: «اسرائیلیها تاکنون چندین بار توانستهاند از این نقطه ضعفها استفاده کرده و به ما ضربه بزنند.»
بعد از گذشت سه روز این خبر همچنان در حد همین یک جمله باقی مانده، نه اطلاعات رسمی از محل اقامت اسماعیل هنیه که در آنجا کشته شده در دسترس است، نه مشخص شده چگونه و از چه طریقی کشته شد و نه تاکنون کسی از محل حادثه عکس یا فیلمی دیده، حتی عکسی از جنازه اسماعیل هنیه و محافظش که دیروز صبح در تهران تشییع و امروز در دوحه قطر به خاک سپرده شد، منتشر نشده است.
خبر کشته شدن اسماعیل هنیه و یکی از محافظانش کل منطقه را تکان داد و خطر جنگی بزرگ در خاورمیانه را بیش از هر زمان دیگری بالا برد.
درباره این ترور که اکنون چشمانداز صلح بین حماس و اسرائیل را تیره و تار کرده و از ایران گرفته تا حماس، حزبالله لبنان و دیگر نیروهای محور مقاومت در عراق و سوریه و یمن وعده انتقام میدهند، سوالات بیجواب بسیاری وجود دارد.
تنها یک روز قبل از کشته شدن اسماعیل هنیه و یکی از محافظانش وسیم ابوشعبان در تهران، فواد شکر، از فرماندهان ارشد حزبالله و میلاد بیدی از اعضای سپاه قدس در حمله جنگندههای اسرائیلی در جنوب دمشق کشته شدند.
جنگ در سراسر غزه تشدید شده است؛ گوترش خواستار آتشبس فوری شد
رسانههای اسرائیل میگویند ترور رهبر حماس چالشی برای ایران است
اسرائیل و «ترور رهبران فلسطینی»: بمب جاسازی شده در کتاب و «خمیردندان مسموم»
این بزرگترین ترور یک شخصیت سیاسی خارجی در خاک ایران است که فعلا هیچ چیز درباره آن نمیدانیم، اما ایران و حماس انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه گرفتهاند.
جمهوری اسلامی برخلاف موارد قبلی بلافاصله کشته شدن اسماعیل هنیه و محافظ او را تایید کرد، اما همچون همیشه از ارائه جزئیات دقیق و شفاف از ماجرا -دستکم تا الان- خودداری کرده و همین موضوع باعث شده که اعتماد به اخبار و اطلاعات منتشر شده از سوی حکومت و رسانههای داخلی ایران در افکار عمومی بسیار پایین باشد.
ماجرا از کجا شروع شد؟
نهم مرداد ماه مراسم تحلیف مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی با حضور مهمانان خارجی از جمله اسماعیل هنیه برگزار شد.
آقای هنیه در سالهای گذشته بارها جهت مقاصد مختلف به ایران سفر کرده بود، از اینرو ایران را امن میدانست. او دوم خرداد سال جاری، یعنی دو ماه پیش، برای شرکت در مراسم تشییع جنازه ابراهیم رئیسی به ایران سفر کرده بود.
اسماعیل هنیه درآخرین سفرش به تهران، تنها چند ساعت قبل از کشته شدنش با علی خامنهای، رهبر جمهوری ایران و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور جدید دیدار کرد.
حوالی ساعت دو بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد، دستکم سه اکانت ناشناس در ایکس (توییتر سابق) از شنیده شدن صدای «انفجار» در شمال و غرب تهران خبر دادند.
به فاصله کوتاهی سپاه پاسداران در بیانیهای ترور اسماعیل هنیه و یکی از محافظانش را تایید کرد. خبری که به سرعت توسط گروه فلسطینی حماس نیز تایید شد.
در بیانیه سپاه پاسداران جزئیات زیادی درباره نحوه کشته شدن اسماعیل هنیه منتشر نشد و تنها آمده بود «اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و یکی از محافظان وی در اثر اصابت قرار گرفتن محل اقامت آنان در تهران به شهادت رسیدند.»
در بیانیه نه اشارهای به مکان اقامت آقای هنیه شده بود و نه نحوه «اصابت» و اینکه منظور از «اصابت» چیست؟
اسرائیل که از سوی ایران و حماس مسئول اصلی این اقدام معرفی شده، گفت در مورد ترور اسماعیل هنیه «هیچ موضعی نخواهد گرفت.»
سپاه پاسداران که در بیانیه خود گفته بود «علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاعرسانی خواهد شد»، بعد از گذشت چند ساعت بیانیه دوم را منتشر کرد که این بیانیه نیز هیچ اطلاعاتی درباره مکان اقامت اسماعیل هنیه، نوع حمله و عامل یا عاملان احتمالی نداشت. همچنان که همه منتظر بودند، هیچ عکس و فیلمی هم از محل حادثه منتشر نشد.
برخی از رسانههای داخلی و کانالهای نزدیک به سپاه پاسداران ابتدا نوشتند که اسماعیل هنیه بر اثر «اصابت پرتابه از آسمان» و در یکی از «اقامتگاههای ویژه جانبازان در شمال تهران» کشته شد.
آمیت سگال، روزنامهنگار و تحلیلگر سرشناس اسرائیلی به فاصله کوتاهی بعد از پخش خبر ترور اسماعیل هنیه، در کانال تلگرام خود نوشت که او «ساعت ۲ بامداد بر اثر موشک» کشته شد.
از آنجایی که اطلاعات دقیق و شفافی درباره نحوه این ترور سیاسی منتشر نشد، به سرعت گمانهزنیها و سناریوهای مختلف در شبکههای اجتماعی و برخی رسانهها بالا گرفت.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه به نقل از المیادین نوشت که ترور اسماعیل هنیه بر اثر «شلیک موشک از کشوری به کشور دیگر بوده و از داخل ایران انجام نشده» است. المیادین نیز این ادعا را از طریق یک منبع ایرانی منتشر کرده بود.
ظهر روز دهم مرداد، خلیل الحیه، از اعضای ارشد حماس در یک کنفرانس خبری در تهران گفت که بر اساس اطلاعاتی که آنها دارند، این ترور به وسیله موشک انجام شده است. آقای الحیه گفت: «موشکی به اتاقی که هنیه در آن بوده اصابت کرده و قبل از اصابت شیشهها شکسته و دیوار فرو ریخته است.»
این مقام ارشد حماس اما به مکانی که اسماعیل هنیه در آن اقامت داشت، اشاره نکرد.
تا اینجای کار گمانهزنیها درباره نحوه کشته شدن با موشک نسبت به سایر موارد مانند استفاده از بمب یا پهپاد قوت بیشتری در میان افکارعمومی پیدا کرد.
سپس گزارشی در چندین کانال وابسته به سپاه پاسداران منتشر شد که به گفته بود «اسماعیل هنیه در یکی از پایگاههای ثارالله در شمال تهران» اسکان داده شده بود.
به فاصله کوتاهی گزارش منتسب به سازمان اطلاعات در کانالهای تلگرامی نزدیک به سپاه و کانال شبکه خبر منتشر شد که ادعا میکرد اسماعیل هنیه «بهصورت کاملا ناشناس در محل جانبازان در شمال تهران اسکان داده شد و حتی سرایدار ساختمان و نیروی انتظامی محل از هویت وی خبر نداشتند و تنها گمان میکردند یک مهمان خارجی ساده است. بهجز سران قوا، احدی از محل سکونت شهید هنیه خبر نداشت بهجز آقای حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور که جهت هماهنگیهای لازم امنیتی هویت فرد اسکان داده شده در محل جانبازان بهوی اطلاع داده شد.»
این گزارش بعد از گذشت چند ساعت توسط نهادهای امنیتی تکذیب شد.
مجتمع نشاط ولیعصر، اردوگاه بسیج الزهرا و برخی اماکن دیگر در مجموعه سعدآباد از جمله مکانهایی بودند که به عنوان محل اسکان رهبر سیاسی حماس در تهران در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شد.
حوالی شب دهم مرداد، عکسی از یک ساختمان منتشر شد که نشان میداد بخشی از آن ظاهرا آسیب دیده و تخریب شده است و قسمتهای آسیبدیده با توری/پارچه سیاه پوشانده شده است.
عکسی از یک اقامتگاه در شمال مجموعه سعدآباد که ابتدا در کانالهای تلگرامی و سپس شبکههای اجتماعی به عنوان محل کشته شدن اسماعیل هنیه منتشر شد منبع تصویر،UGC
توضیح تصویر،عکسی از یک اقامتگاه در شمال مجموعه سعدآباد که ابتدا در کانالهای تلگرامی و سپس شبکههای اجتماعی به عنوان محل کشته شدن اسماعیل هنیه منتشر شد
بررسیهای بیبیسی نشان میدهد موقعیت این ساختمان در قسمت شمال غربی مجموعه سعدآباد قرار دارد.
در پایین قسمتهای آسیب دیده ساختمان، آواری که روی قسمتی دیگری از ساختمان ریخته شده دید میشود و شیشههای دو پنجره که در طبقه سوم و سمت راست ساختمان قرار دارند، ظاهرا شکسته شده است.
بیبیسی مستقلا نمیتواند این مکان را به عنوان محل ترور اسماعیل هنیه تایید کند.
توضیح تصویر،قسمتهایی که با رنگ قرمز مشخص شده احتمالا آثار به جای مانده در اثر تخریب است
یک روز بعد از واقعه، نه تنها کانالهای تلگرامی نزدیک به سپاه پاسداران این مکان را به عنوان محل اسکان و ترور رهبر سیاسی حماس اعلام کردند، بلکه برخی کانالهای تلگرامی اسرائیلی نیز همین مکان را منتشر کردند.
حتی برخی از این کانالها اشاره کردند که محل کشته شدن اسماعیل هنیه با محلی که ضیافت ریاستجمهوری بعد از تحلیف در آن برگزار شده بود تنها ۷۵۰ متر با هم فاصله داشتند.
روز پنجشنبه ۱۰ مرداد کانال رسمی سپاه پاسداران با انتشار ویدیویی محل کشته شدن اسماعیل هنیه را «در نزدیکی کاخ سعدآباد» اعلام کرد. اما از ارائه جرئیات بیشتر خودداری کرد.
شیوه انتشار این ویدیو بهگونهای بود که ظاهرا به صورت غیرمستقیم قصد داشتند محل اقامت و کشته شدن آقای هنیه را به تصویر بکشند.
توضیح تصویر،اسکرینشات از ویدیویی که در کانال سپاه پاسداران درباره محل کشته شدن اسماعیل هنیه منتشر شده است
شرکت مکسار تکنولوژی، تصاویر ماهوارهای ۲۵ ژوئیه و یکم اوت ۲۰۲۴ از این اقامتگاه در مجموعه سعدآباد را در اختیار بیبیسی قرار داده است.
در تصویر مربوط به ۲۵ ژوئیه (پنج روز قبل از ترور اسماعیل هنیه)، هیچ اثری از تخریب و آسیبدیدگی در این ساختمان دیده نمیشود.
در تصویر ماهوارهای مربوط به تاریخ یکم اوت نیز به دلیل زاویهای که ماهواره مکسار از محل تصویربرداری کرده، خسارتها دیده نمیشود، اما در قسمتی از سقف ساختمان که با بخش آسیبدیده همخوانی دارد، لکه سیاهی دیده میشود که به احتمال زیاد پردهای است که روی قسمت تخریب شده کشیده شده و در قسمت بالای تصویر چیزهایی شبیه به خرابی در اثر فرو ریختن دیوار دیده میشود که فعلا با قطعیت نمیتوان گفت مربوط به تخریب ساختمان است.
روز پنجشنبه یکم اوت روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی به نقل از «هفت منبع» نوشت اسماعیل هنیه در «اقامتگاه همیشگی خود در مجموعه سعدآباد بر اثر بمبی که دو ماه پیش کار گذاشته شده بود»، کشته شده است.
این گزارش سریعا با واکنش رسانههای داخلی از جمله خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران روبهرو شد.
خبرگزاری فارس ضمن تکذیب اطلاعات گزارش نیویورکتایمز، با انتشار عکسی که پیشتر از اقامتگاه آسیبدیده در مجموعه سعدآباد منتشر شده بود، نوشت که اسماعیل هنیه «در طبقه چهارم ساختمانی در زعفرانیه مورد اصابت پرتابه قرار گرفته» است، اما باز هیچ اشاره مستقیمی به نوع پرتابه و محل دقیق اقامت آقای هنیه نکرد.
اما اشاره به طبقه چهارم ساختمانی در زعفرانیه، با آنچه که در تصویر اقامتگاه تخریب شده دیده میشود همخوانی دارد، زیرا طبقه چهارم این ساختمان در مجموعه سعدآباد آسیب دیده است.
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار ۰۱/۰۸/۲۰۲۴ - ۲۱:۳۳ +۲ گرینویچ
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز پنجشنبه به نقل از ۷ هفت مقام خاورمیانهای از جمله دو ایرانی، و یک مقام آمریکایی گزاش داد که اسماعیل هنیه، روز چهارشنبه توسط یک بمب جاسازیشده در محل اقامت او در تهران، ترور شده است.
پنج تن از این مقامات مطلع در خاورمیانه به این روزنامه آمریکایی گزارش دادند که این بمب تقریبا ۲ ماه پیش در ساختمان این مهمانخانه مخفی شده بود، ساختمانی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اداره و محافظت میشود و بخشی از محوطه بزرگتری به نام نشاط در شمال تهران است.
این پنج مقام گفتند پس از تایید شدن این موضوع که اسماعیل هنیه در اتاقش در این مهمانخانه حضور دارد، بمب از راه دور فعال شده و منفجر گردید. آنها افزودند که این بمب یک دستگاه با فناوری بالا بوده که از هوش مصنوعی استفاده میکرده است.
شرح ماجرای شب حادثه به روایت نیویورک تایمز
اسرائیل علناً مسئولیت این قتل را اعتراف نکرده است، اما نیویورک تایمز به نقل از این پنج مقام خاورمیانهای نوشت که مقامات اطلاعاتی اسرائیل به ایالات متحده و سایر دولتهای غربی در مورد جزئیات عملیات بلافاصله پس از آن اطلاع دادند. در همین حال، روز چهارشنبه، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ایالات متحده هیچ اطلاع قبلی از طرح ترور دریافت نکرده است.
نیویورک تایمز مینویسد که نحوه نگهداری بمب در این مهمانخانه هنوز مشخص نیست. مقامات خاورمیانهای به این روزنامه گفتند که برنامهریزی برای این ترور ماهها به طول انجامید و مستلزم نظارت گسترده بر آن محوطه است.
دو مقام ایرانی که ماهیت این ترور را توصیف کردند، گفتند که نمیدانند مواد منفجره چگونه و چه زمانی در اتاق کار گذاشته شده است.
نیویورک تایمز در مورد شب حادثه مینویسد که این مجتمع اقامتگاهی دارای یک تیم پزشکی است که بلافاصله پس از انفجار خود را به اتاق رساندند. این تیم اعلام کرد که آقای هانیه بلافاصله فوت کرده است. آنها سعی کردند محافظ را احیا کند، اما او نیز کشته شده بود.
· نشست اضطراری شورای امنیت در پی ترور اسماعیل هنیه در تهران؛ گوترش:خویشتنداری به تنهایی کفایت نمیکند.
دو تن از مقامات ایرانی گفتند که زیاد نخاله، رهبر جهاد اسلامی فلسطین نیز در همسایگی او اقامت داشت. اتاق او آسیب چندانی ندیده بود، موضوعی که نشان از برنامهریزی دقیق در مورد هدف قرار دادن آقای هنیه دارد.
به گفته این سه مقام ایرانی، در میان افرادی که بلافاصله به آنها اطلاع داده شد، سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده کل نیروی قدس سپاه پاسداران بود که از نزدیک با متحدان ایران در منطقه از جمله حماس و حزب الله همکاری میکند. به گفته این مقامات، او در نیمههای شب به آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران اطلاع داده و او را از خواب بیدار کرده است.
پایگاه خبری اکسیوس نیز به نقل از دو منبع دیگر، این گزارش نیویورک تایمز را تأیید کرده و نوشته است که موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، اسماعیل هنیه را در اقامتگاهش در تهران به وسیله انفجار بمب کنترل از راه دور و با استفاده از هوش مصنوعی کشته است.
این نخستین باری نبود که اسماعیل هنیه به ایران سفر میکرد و طبق اطلاعیه شماره ۲ سپاه پاسداران، این رهبر سیاسی حماس «طی سالیان اخیر به ویژه پس از عملیات تاریخیطوفان الاقصیسفرهای متعددی به ایران داشته است.»
این بار، این مذاکرهکننده ارشد حماس برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به ایران آمده بود که در نخستین ساعات بامداد روز بعد از آن ترور شد.
به گفته مقامات خاورمیانه، آقای هنیه که دفتر سیاسی حماس در قطر را رهبری می کرد، در سفر به تهران چندین بار در این مهمانخانه اقامت داشته است.
شاهدانی که با اسماعیل هنیه بودند، تأیید کردهاند که یک موشک به اتاقی که او در آن بود اصابت کرده
خلیل الحیه
معاون حماس
گمانهزنیهای دیگری نیز در مورد نحوه اجرای این عملیات مطرح شده است؛ از جمله اینکه خلیل الحیه، معاون حماس در غزه در نشست خبری روز چهارشنبه گفت: «شاهدانی که با اسماعیل هنیه بودند، تأیید کردهاند که یک موشک به اتاقی که او در آن بود اصابت کرده»؛ یا این که گفته میشود این موشک از یک پهپاد در بیرون از مرزهای ایران و از حریم هوایی یک کشور ثالث شلیک شده است.
تقویت فرضیه «عامل نفوذی» در دستگاههای امنیتی ایران
این موضوع در بین کارشناسان و مقامات سابق ایرانی مورد سوال است که چگونه عملیاتی اینچنینی در شب امنیتی تهران، که بنابر اعلام رئیس ستاد برگزاری تحلیف، میزبان مقامات بیش از ۸۶ کشور و ۱۱۴ هیأت خارجی بود، رخ داده است.
پیشتر عاموس گیلعاد، یک مقام ارشد سابق دفاعی به کانال ۱۲ اسرائیل گفته بود: «ترور اسماعیل هنیه در تهران یک دستاورد شگفتانگیز اطلاعاتی، توأم با موفقیت در بخش عملیاتی بود که به نتیجه رسید.» و افزوده بود: «با توجه به نحوه اجرا، میتوان گفت که هر کسی که آن را انجام داده، شایسته تحسین است.»
اما بحث داغ در شبکههای اجتماعی و نزد بسیاری از سیاستمداران کنونی و پیشین ایران، موضوع «نفوذ» به نظام امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران است.
· محمد رضا مدحی، عامل نفوذی حکومت ایران یا ضد انقلاب دستگیر شده؟
منصور حقیقتپور، معاون اسبق قاسم سلیمانی در نیروی قدس سپاه معتقد است که بعضی از مسئولین سیاسی و نظامی و امنیتی باید به دلیل «اهمال یا وجود نیروهای نفوذی در بدنه کشور» از کار بر کنار شوند. این سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم در گفتگو با وبسایت خبری «رویداد ۲۴» گفت که ترور هنیه «از نظر بار امنیتی و اطلاعاتی برای ایران غیرقابل قبول است.»
جلال رشیدی کوچی هم انگشت اتهام را به داخل ایران نشانه گرفت. این نماینده دوره یازدهم مجلس ایران در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شناسایی جریان نفوذ ضروری است.»
همچنین محسن میردامادی، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی در شبکه ایکس نوشت: «موثرترین پاسخ کوبنده به اسرائیل، شناسایی و قطع ید عوامل نفوذی است که تا مغز استخوان نظام نفوذ کردهاند. سراغ منتقدین و معترضین نروید؛ نفوذیها از کسانی هستند که فریاد مرگ بر اسرائیل آنها تا تلآویو میرسد.»
محمود عباسزاده مشکینی، سیاستمدار سابق ایران پیشتر در گفتگو با خبر آنلاین گفته بود که «بعید نیست از جاسوسان داخلی خودشان در نهادهای حساس کشور ما استفاده کرده باشند. ما نباید در این طرف از جاسوس پروری غرب غافل شویم.» این کارشناس همچنین میگوید: «ما در تاریخ مظلومیت جمهوری اسلامی ایران داستان کشمیریها را داریم که با ریش و تسبیح آن فاجعه را به بار آوردند.»
مسعود کشمیری، عضو نفوذی سازمان مجاهدین خلق بود که به عنوان عامل بمبگذاری ۷ تیر ۱۳۶۰ در دفتر حزب جمهوری اسلامی معرفی شد.
مشکینی افزود: «بالاخره کسانی به اطلاعات دسترسی داشتهاند که شهید هنیه کجا است و چه وقت میرود و چه وقت استراحت میکند، این را کسانی میدانستند، در نتیجه نباید از نقش نفوذیها، مغفولان، مرعوبان و مجذوبان داخلی، غافل شویم.»
سیدجلال ساداتیان تحلیلگر مسائل بینالملل و سفیر پیشین ایران در بریتانیا نیز در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارزیابی خود گفت: «نکته مهمی که وجود دارد بررسی احتمال مسأله نفوذ در بین نیروها در ایران است چرا که نیروها باید مراقب میهمانانشان باشند اینکه این اتفاق افتاده مسئله قابلتوجهی به شمار میرود که ما بارها از این سوراخ در ترور دانشمندان هستهای و شخصیتهای دیگر گزیده شدهایم.»
یک کارشناس نیز در برنامه زنده شبکه خبر تلویزیون ایران گفت «عوامل مزدور شامل اتباع خارجی» میتوانند در این ترور دست داشته باشند. این کارشناس گفت: «ترورهایی از این دست توسط عوامل مزدور انجام میگیرد.»
وی چنین استدلال کرد: «ایران حدود نود میلیون جمعیت دارد، اتباع خارجی زیادی دارد و با کشورهای زیادی همسایه آن است. اینکه شما در چنین کشوری نیروی نفوذی وارد کنید خیلی دستاورد مهمی نیست.»
او با این حال احتمال ورود عوامل خارجی شامل افسر یا نیروی اطلاعاتی به ایران را رد کرد.
· روایتی تازه؛ موساد چگونه اسناد هستهای ایران را دزدید و فخریزاده را ترور کرد؟
در سالهای اخیر نیز فرضیه وجود نیروهای نفوذی در بدنه اطلاعاتی و نظامی ایران مطرح شده بود. به عنوان مثال در جریان کشته شدن محسن فخریزاده در آذر ۱۳۹۹، دانشمند هستهای ایران که تحت حفاظت نیروهای اطلاعاتی ایران قرار داشت، ابعاد گسترده عملیات ترور به حدی بود که شک و شبهاتی را به وجود می آورد که چنین رویدادی بدون همکاری و نفوذ در دستگاه های اطلاعاتی ایران ممکن نیست.
گزارشها مبنی بر «عدم حضور عامل انسانی» در محل حادثه ترور محسن فخریزاده یا «قطع برق منطقه» هنگام ترور از جمله عواملی بود که احتمال نفوذ عاملان در دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی ایران را تقویت میکرد.